D. 27. september kl. 10.00:

Børnebiffen

Kortfilm for de store 4-årige og de 5-årige i institutioner

Velkommen til en hyggelig formiddag med kortfilm for de store 4-årige og de 5-årige. I samarbejde med Det Danske Filminstitut viser vi en lille pakke kortfilm af høj kvalitet. Visningen tager ca. 40 minutter i alt. Det er gratis at deltage, men man skal bestille plads – det gøres på tlf. 3366 8427 eller bkultur@live.dk. 

Programmet for d. 27. september:

Mægtige maskiner – betonkanon 
En lille film om betonkanonen, der sammen med betonslisken og pumpen får blød beton lige derhen, hvor den skal være. Når betonen kommer ud på jorden, bliver den hård som sten, så man kan gå på den.
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen. Danmark, 2009.

Ernst og fodbolden 
Det er morgen, og postbuddet bringer en pakke til Ernst. En splinterny fodbold. Mor tager Ernst med ned for at spille fodbold. I gården er der en flok drenge, som også spiller bold. Drengene vil gerne spille med Ernst og hans nye fodbold, men drengene løber for stærkt – Ernst kan ikke følge med.
Instruktør: Alice de Champfleury. Danmark, 2000.

Safari Europa – netedderkop
Som en tryllekunstner trækker hvepseedderkoppen en tynd, stærk tråd ud af sin bagkrop og spinder den til et stort spindelvæv. Det tager hele natten. Hun fanger både en græshoppe og en guldsmed, men så har hun også mad nok til at kunne lægge mange æg. Men først må hun bygge en rede, og det skal gøres efter alle kunstens regler.
Instruktør: Adam Schmedes. Danmark, 2010.

Sallies historier – derfor prutter man
Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi.
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas. Danmark, 1998.

Tyrekalven Ferdinand
Allerede morgenen efter fødslen bliver tyrekalven Ferdinand skilt fra sin mor, fordi den mælk hun giver, skal sælges og ikke drikkes af ham selv. Sammen med en anden tyrekalv, Baldur, får han en stedmor, og den lille familie tilbringer sommeren hos landmandens datter. Da de kommer hjem igen, sendes stedmoren til slagteren. Filmen giver et billede af, hvad det vil sige at være et bondegårdsdyr.
Instruktør: Adam Schmedes. Danmark, 2008.